Vajon a járványveszély miatti változások hogyan érintik a nyomdász szakmát? | NyomdászMűhely

A nyomdászat szolgáltatóipar, reklámügynökségeknek,  magánszemélyeknek, kiadóknak, cégeknek… stb. gyárt termékeket, vagyis tőlük függ.

Nem, a nyomdák nem zártak be, csupán óvintézkedéseket tettek a koronavírus járvány kapcsán. Ezek az intézkedések az adott gyártók honlapjaira már felkerültek.

A gyártások folyamatosak, bár felmerült az is, hogy  meddig… az alapanyag beszerzések esetleges akadozása jelentheti egyelőre a legnagyobb gondot. Bízunk benne, hogy az óvintézkedések elegendők arra, hogy ne alakuljanak ki gócok és ne legyen az adott munkahelyeken tömeges megbetegedés.

Sajnos napról-napra változik a helyzet, így mindig érdemes tájékozódni a kiválasztott nyomdánál, hogy milyen feltételekkel vállalnak munkákat.

Amit biztosan lehet tapasztalni, az az, hogy a nyomdák folyamatosan áttérnek az online kommunikációra és a termék kiszállításokra. Gyakorlatilag nincs személyes találkozás és így is tökéletes nyomdai temékek készülnek.

Egyelőre nem olvastam rendkívüli áremelésekről, sőt inkább akciók indultak el, hogy ebben a nehéz időszakban is elérjék a megrendelőket. A cél, a munkahelyek megtartása, amihez a termelés elengedhetetlen.

A nyomdász szakmán belül foglalkozom a nyomdai előkészítésen kívül könyvgyártásokkal, névjegy és szóróanyag gyártásokkal, 3D műgyanta matrica gyártásokkal, készítek cégtáblákat, molinókat, egyedi csokikat, reklámajándéktárgyakat. A nyomdai gyártás-előkészítői szolgáltatásommal koordinálok nagypéldányszámos puhatáblás és keménytáblás könyvgyártást, újságnyomtatást, kültéri matrica gyártást…stb, vagyis a tevékenységem a nyomdaipar számos területét lefedi. A nyomdász szakma járványveszély miatti változásait követem, de elsősorban a saját nyomdai vállalkozásom szemszögéből tudok nyilatkozni.

Vajon a járványveszély hogyan érinti a Katiötletek Nyomdai Ötletgyár vállalkozásomat?

A vállalkozásomban nyomdai előkészítéssel, nyomdai tanácsadással, nyomdai gyártással, online marketinggel, weboldal szerkesztéssel foglalkozom.

A járványveszély egyelőre nincs negatív kihatással a vállalkozásomra. Nyomdai gyártás-előkészítő vállalkozó vagyok, a nyomdák, dekorcégek, ajándéktárgy készítők az alvállalkozóim, így ez az időszak kedvezően hat a gyártási határidőkre, hiszen most több a kapacitásuk.

Mindenképpen ajánlott időben kapacitást lefoglalni ennek ellenére is, hogy az alapanyagot biztosítani tudják.

Vajon olcsóbb-e most a megrendelt munka a vállalkozásomban?

Az áraimon nem változtattam, az előkészítői, tanácsadási, tördelési óradíjaim nem változtak. Aki az ügyfelem az tudja, hogy segítő típusú ember vagyok, így több csoportban is találkozhattok a facebookon a felajánlásaimmal.

Olcsóbbak-e a nyomdai termék gyártások a vállalkozásomban? Nem, ezen sem változtattam, hiszen a vállalkozásom alapban a Katiötletekre épül, melyekben adott gyártási ütemezésben alapban kedvezményes áron lehet termék gyártást megrendelni.

Nézd meg például a Katiötletek ajánlóba feltett termékeimet.

Több kérdést is kaptam a napokban az ügyfeleimtől, hogy jól vagyok-e, vállalok-e munkákat. Köszönöm ezeket a leveleket, igen, változatlanul elértek nyomdai és online megbízásokkal is.

Az I love Nyomda facebook oldalamon rendszeresen osztok meg érdekes, hasznos információkat a nyomdász szakmához kötődően, most a koronavírus kapcsán osztottam meg egy aktuális felmérést.

 

_______

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár