Tudtad? Április 23-a a könyv és szerzői jogok világnapja

Könyv nyomdai előkészítőként, gyártóként érzékeny a fülem a könyvekkel kapcsolatos információkra. A reggeli mellett a Bartók Rádió szólt  a háttérben ma, ahol mindig elhagzik a zenék között érdekes információ is. Itt beszéltek arról, hogyaz Unesco miért éppen ezt a napot nyilvánította a könyv és szerzői jogok világnapjává.

Természetesen utána is néztem a neten gyorsan, hogy mit érdemes erről tudni.

A http://www.unesco.hu/ oldalon olvastam:

A világnap meghirdetésével az UNESCO tisztelegni kíván a könyvek és szerzők előtt, továbbá fel kívánja hívni a figyelmet az olvasás fontosságára, és rá kíván világítani az olvasásban rejlő örömökre. Fontos felismerni, hogy a könyvek és az olvasás meghatározó szerepet játszik az emberiség társadalmi és kulturális fejlődésében.

Április 23-a szimbolikus jelentéssel bír, mivel ezen a napon és egyazon évben, 1616-ban halt meg William Shakespeare, Miguel de Cerventes és Inca Garcilaso de la Vega is. Szintén április 23-a jelöli Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla és Manuel Mejía Vallejo születési, vagy halálának dátumát.

A katalánoknak ez a nap védőszentjük – Sárkányölő Szent György – napja. Ekkor emlékeznek meg a “rózsákról és a könyvekről”, a legenda értelmében Szent György az általa megölt sárkány véréből kinőtt rózsát a megmentett hercegnőnek ajándékozta. Barcelonában az április 23-a a XIII. század óta a “szerelmesek ünnepe” is.

A nyomdai vállalkozásomban a fő tevékenységem a kispéldányszámos könyvek gyártása. Itt tudtok megnézni néhányat a referenciáimból:

Könyvekből rendszeresen készítek nyomatlan könyveket, melyeket egyedi ajándékokhoz szoktatok rendelni. Tettem fel akciós ajánlatokat is, érdemes megnézni a termékeimet vagy egyedi ajánlatot kérni:

____________

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai, online marketing, weboldal szerkesztés kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár