Szeretem a kihívásokat, avagy nyomdai előkészítés extra mennyiségű fotóból | Katiötletek

Nem az első ötletem, ami megvalósult és nem is az utolsó. A Hegedűs Faiskolával évekig dolgoztam együtt nyomdai előkészítőként. Nagyon sok kreatív ötletük volt, ehhez kerestem meg az ideális előkészítési és gyártási paramétereket árban és minőségben.

Amikor már jó pár termékszerkesztésen túl voltunk, éreztük, hogy ezekből a képekből érdemes lenne egy óriási plakátot vagy molinót készíteni.

Szabad kezet kaptam, így a képekhez igazodva több tervet is összeállítottam.

Nem mondom, hogy pillanatok alatt elkészült, de nagyon szerettem vele foglalkozni.

Korábban nagy méretű poszterekre, molinókra maximum logót, pár reklám szöveget és pár képet igényeltek az ügyfeleim, így ez igazi kihívást jelentett.

A fotók mérete és mennyiség illetve a plakát és molinó mérete miatt a kész állomány mérete is hatalmas lett.

Meg kellett találni az okat az ideális nyomdai előkészítési megoldásokat, mellyel ez az anyag könnyen kezelhetővé válik, és a gyártás során is fel tudják dolgozni az állományt.

Ez a szép ebben a szakmában! A kihívások megtalálása.

Pár évvel később hasonló feladat volt osztálytabló szerkesztésnél, amikor segítséget nyújtottam abban, hogyan tudnak saját maguk elfogadható méretű állományt szerkeszteni, amit a saját gépük is kezel és a végeredmény sem lesz gigantikus méretű.

De térjünk vissza kicsit a faiskolás termékre. Mi lett a sorsa? Hova került? Az irodájuk előterébe került a bejárattal szembeni falfelületre, így az oda látogatók sokáig gyönyörködhettek a különleges rózsafotókban.

Micsoda jó ötlet ez is!

 

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Forduljatok hozzám bizalommal!

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár