Párhuzamosan 39 féle könyvet készítettem elő gyártásra | Könyvgyártás

A könyvgyártás akcióim összeállításával kiszámíthatóbbá szerettem volna tenni a nálam rendelhető könyvek gyártás-előkészítését és gyártását. A gyártóimnál lefoglaltam előre a kapacitásokat a tervezett mennyiségekre, mely majdnem kevésnek bizonyult.

Nos, úgy tűnik, hogy népszerűbb lett a regény típusú könyv akcióm, mint vártam. Majdnem 40 féle könyv gyártását indítottam el az utóbbi két hétben, összesen majdnem 5000 példányszámban.

A könyvekről egyelőre publikus képeket nem mutathatok, ezt kizárólag az ügyfeleim engedélye után szoktam megtenni.

Megszoktam a szakmámban eltöltött több mint 25 év alatt, hogy párhuzamosan futnak munkáim, akár egyszerre 20-30 típusú is. Most ezzel a saját kapacitásomat is teszteltem, hiszen a rendelt puhatáblás és keménytáblás könyvek nyomdai gyártás-előkészítése mellett most is szerkesztettem borítókat, tördeltem belívet, készítettem látványképeket, segítettem a könyvek online marketingjét és természetesen kiszolgáltaltam a kész termék rendelőimet is és találtunk időpontot a szakmai gyakorlati konzultációkra is.

Nem, egy kicsit sem volt unalmas ez az időszak sem. Sőt!

A könyvek előkészítésének minden fázisát szeretem:

  • izgalmas átbeszélni egy tervezett könyvet és ahhoz javasolni gyártási paramétereket
  • mindig várom a szerkesztett anyag küldést, mert abból azonnal látom, hogy kinek milyen elképzelései vannak és milyen szerkesztői tudása vagy van-e nyomdai alapismerete és személyre szabottan tudok segíteni abban, hogy az induló állományból nyomdakész, jó minőségben kigyártható anyag legyen
  • a nyomdakész pdf-ek után egy végső ellenőrzést végzek, ahol saját szempontrendszerem szerint nézem át a hibalehetőségeket
  • a gyártóim felé összeállítom a megrendelést, pontos paraméterekkel, határidő igényekkel, könyvenként összesítve, hogy melyikből kell köteles példányt beküldeni, melyik matt vagy fényes fóliás, hogyan kell csomagolni, miből kérek online nyomatfotót ellenőrzésre, mire ügyeljenek gyártásnál, … stb.
  • a könyvgyártás végén még egy ellenőrzést végzek, hogy milyen szállítási igénye volt az ügyfélnek, e szerint szervezek szállítást vagy generálok futár csomagcimkéket

Főképpen kispéldányszámos könyvek nyomdai előkészítésével foglalkozom, de klasszikus nyomdai gyártás-előkészítői munkákat is vállalok 1000 db fölötti mennyiségekre teljes gyártás-koordinálással is igény szerint.

A Katiötletek a Te elképzelésedet valósítja meg!


____________

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai, online marketing, weboldal szerkesztés kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár