Milyen változásokat hozott a Katiötletek home office? | NyomdászMűhely

A home office kifejezést most az is érti, akik korábban nem ismerte. A koronavírus kapcsán hozott változások minden családra kihatnak szakmától függetlenül.

Milyen változásokat hozott a Katiötletek Nyomdai Ötletgyár vállalkozásomban az otthonról történő munkavégzés?

A munkahelyemet tekintve semmilyen változást nem hozott, hiszen 2019. február 1-től már egyébként is csak a saját vállalkozásomban dolgoztam. Szegeden, a belvárosban bérelek egy irodát, de csak azokra az alkalmakra, amikor az ügyfeleim a személyes nyomdai előkészítői vagy online marketing tanácsadásomat igénylik. Most ez utóbbit természetesen szüneteltetem.

A munkám legnagyobb része az otthonomban zajlik vagyis a számítógéphez és a telefonhoz kötődik.

A családom egy része még módosított munkarendben a megfelelő szigorításokkal bejár a munkahelyére, a másik része home office megoldást választott. Kényszerű változtatás ez, de szükséges.

Nem figyelem 24 órában a híreket, de igyekszem naprakész lenni és felkészült a járványveszély miatt. A távoli családtagjainkkal most telefonon tartjuk a kapcsolatot és amíg mi a 88 éves nagymamáért aggódunk, hogy nehogy megfertőzödjön, ő pedig értünk, mivel tudja, hogy óhatatlan, hogy el kell menni munkahelyre vagy boltba.

A kontaktot igyekszünk kerülni, a tömegközlekedést kerülni és sokkal többet használni a fertőtlenítőszereket. Egyelőre ennyit tehetünk.

Maradj otthon, hirdetik mindenhol és már tudjuk, hogy most ennél többet nemigen tehetünk.

A maradj otthon egy vállalkozás életében nem azt jelenti, hogy nézd a tv-t és sütkérezz a napon a kertben.  Nekünk ilyenkor is munka van.

Az év elején elhatároztam, hogy igyekszem átállni a 8 órás munkarendre a 12-16 óra helyett, éreztem, hogy lassítanom kell.

Korán indul a napom. 5-6 óra között ébredek. A reggeli egy óra az énidőm:) Megcsinálom a szokásos gyógytornámat, majd a fél éve tanult TM meditációt. Elolvasom a reggeli újságot, ha jó idő van, akkor kimegyek a teraszra figyelem a madarak reggeli tevékenységeit vagy fotózom a virágokat.

Fél 7-7 órakor már nem bírok magammal, tele vagyok energiával, ötletekkel, le kell ülni a géphez és indítom a munkanapomat. 8 óráig nem veszek fel telefonokat, így ez az idő éppen elég arra, hogy befejezzem az előző napi szerkesztéseket, kiadjam a nyomdai gyártási ajánlatokat, összeállítsam a nyomdai előkészítői személyreszabott leckéket, ellenőrizzem a gyártásra küldött állományokat, leadjam gyártásra a munkákat, beállítsam az időzített facebook posztokat  saját és az ügyfeleim oldalain.

8 órától kicsit mozgalmasabb a napom. Mivel már több mint egy éve folyamatosan elérhető vagyok 8-16 óra között, így sorra jönnek az emailek és a messenger üzenetek. Napközben csak gyors kérdésekre válaszolok telefonon, előnyben részesítem az időpontfoglalást. Az utóbbi hónapokban az előre lefoglalt időpontokkal hetekre előre betelnek a konzultációs időpontjaim. Ez nekem is jó és az ügyfeleimnek is, hiszen így adott időszakban én hívom őket és koncentráltan a közös munkáról tudunk beszélni. Nem sietünk, hagyunk időt a kérdésekre és a válaszokra. Nagyon sok gyakorlati konultációm is telefonon zajlik mostmár. Nem megmutatom, hogy mit csináljon a megrendelőm, hanem átbeszéljük, hogy mit miért csináljon. Természetesen képernyőmentésekkel, megosztásokkal így is láthatóvá tesszük a közös munkát, de a cél a mit és miért megértése. Fontos, hogy aki tanácsot kér tőlem, az konkrét segítséget kapjon és olyan tudást, amit utána használni is tud.

Vajon a járványveszély miatti változások hogyan érintik a nyomdász szakmát?

Erről a következő blogomban olvashattok.

_______

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár