Milyen módszerrel érdemes egyedi pólókat gyártani? | NyomdászMűhely

Nyomdai gyártás-előkészítőként tudnom kell, hogy egy adott terméket milyen módon lehet a legjobb minőségben és a leggazdaságosabban kigyártani, illetve a kérés szerint egyáltalán kigyártható-e.

Nézzünk egy példát. Pár éve, amikor egy nyomdában dolgoztam megálmodták, hogy mostantól kötelező lesz a céges póló viselése munkaidőben. Nagyon ódzkodtam ellene, nagyon-nagyon nem szeretem a pólókat. A kollegáim mind fiatal férfiak voltak, ők még az inget is forszírozták, de aztán mégis a lazább megoldás, a póló és egy kapucnis pulcsi maradt az ötlet.

Nagyon-nagyon nehezen ráálltam, hogy én is felveszem néha, de annyit kértem, hogy a standard fekete pólón pici céges logó mellett legyen olyan grafikai vagy szöveg nagyban, amit szívesen viselek. Választottam egy tüneményes cicarajzot, és a fiúktól azt kértem, hogy ezt vektorizálják és plotteres kivágással készítsék el nekem.

Nos, amint látjátok elkészült, de mérhetetlen idő volt a plotterfóliából kiszedegetni a részeket körömcsipesszel ahhoz, hogy hőpréssel rákerüljön a pólóra.

Olyan nagy sikere lett, hogy egy idő ki kellett akasztanom az ügyféltérbe, hogy megnézhessék az ügyfelek is.

Jeles alkalmakkor azért még viseltem, például ha céges rendezvényeken voltunk, ahol mindenki szépen öltönyben, elegánsan jelent meg, én ebben a pólóban virítottam és a standunkhoz igen sok látogatót be is vonzottam.

Szívesen mesélek még sztorikat, de a bejegyzésem lényege, hogy a saját vállalkozásomban is arra törekszem, hogy az ügyfél kívánságát teljesítsem a technológia határok között.

Figyelembe kell venni, hogy adott pólóanyagra milyen megoldással lehet jó minőségben képet és szöveget tenni, mekkora logó legyen az elején és hátán és milyen méretben. Más gyártási megoldást kell keresnem 20 példány alatt és 500 db fölött, mást ha a pólók színei változnak a rendelésen belül.

Készülhet egyedi póló közvetlenül rányomással, szitázással, plotterezéssel. Más-más alapköltségei vannak grafikától és tecnológiától függően, nos és az sem utolsó szempont, hogy az egyediesítés után azért kellemes maradjon a viselete is.

A múltkor megnéztem közelebbről a fiam Pick Szegedes rajongói pólóját, nos bőven van rajta szponzori színes nyomat. Nem biztos, hogy én szívesen viselném a 35 fokos sportcsarnokban teltház előtt, de mosásbiztos és mégiscsak már a hangulat, ha mindenki ebben szurkol a kedvenc csapatának.

Nem vagyok dekoros, de tudom hogy kihez érdemes fordulnom, ha kérdésem van.

Nyomdai gyártás-előkészítőként én futom le a köröket helyetted. Kérdezz bátran, szívesen segítelek.

 

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Forduljatok hozzám bizalommal!

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár