Mentorként segítem a nyomdai ügyfeleimet | NyomdászMűhely

Sokáig nem kértem a névjegykártyámra titulust, amíg nyomdákban dolgoztam. Nem volt jó megnevezés arra röviden, amivel foglalkoztam. Kezdtem nyomdai gyártás-előkészítőként, aztán egy időben gyártmány-gazdaként hívtuk a fő tevékenységemet, aztán amikor már kalkulációkat is készítettem, akkor jött a furcsa hangzású kalkulátor, aztán amikor már nem csak ügyfelet fogadtam, hanem szerkesztettem is és gyártottam is anyagokat, akkor már végképp nem tudtam a titulust meghatározni.

A nyomdai vállalkozásom indításakor úgy éreztem, hogy bár nem vagyok a klasszikus értelemben csak nyomdai gyártás-előkészítő, de mégis ezt a megnevezés fedi le legjobban a minden irányból való kötődést a nyomdai munkákhoz.

A minap hosszabban beszélgettem Ágival, aki többször beszélt a mentoráról, aki segíti őt abban, hogy a könyve milyen méretű legyen, hány oldalas, milyen kivitelű és javaslatokat ad arra is, hogy mit vegyen figyelembe a grafikus vagy nyomda választás során.

Kicsit furcsa volt a javaslatokat hallgatni, mert több mint 25 év nyomdai gyártás-előkészítői tapasztalattal én teljesen más dolgokat javasoltam volna.

Ekkor kezdtem el ízlelgetni a nyomdai gyártás-előkészítő mellett a nyomdai mentor titulust is, igen, ez a megnevezés jobban elfogadott ma már. Ebből a rövid szóból mindenki érti, hogy a mentor egyfajta segítő, aki fogja a kezed és segít a döntésekben. Aztán rájöttem, hogy ez mégsem fedi a teljes tevékenységemet, hiszen és nyomdaként gyártom is a termékeket.

Ki is vagyok és mivel foglalkozom?

A legtöbben komplett nyomdaként tekintenek rám és ez a megrendelt szolgáltatások és gyártások tekintetében  igaz is, így ezt a kérdést nyitva hagyom most, ki-ki találja meg a jó válaszokat.

A bloghoz választott kép beszédes. Mentorként és gyártás-előkészítőként segítek kibogozni a csomókat, megoldásokat találni egy-egy adott problémára.

 

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Forduljatok hozzám bizalommal!

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár