Különleges keménytáblás könyv készítés 1 nap alatt | NyomdászMűhely | Katiötletek

Péntek délután egy rendezvény előtt volt még pár percem és tudtam fogadni egy bejövő hívást. Balázs ajánlásra fordult hozzám. Az induló rendezvényükre álmodtak meg egy keménytáblás exkluzív könyvet, melyet a következő héten kedden szerettek volna már használni.

A grafikusuk vállalta a borító szerkesztést, már csak a kivitelezést kellett valahogy megoldani.

Szeretem az ilyen kihívásokat. Azonnal elkezd pörögni az agyam és pillanatok alatt képekben jeleníti meg előttem a lehetőségeket. Már csak választanom kell belőle. Jobb, mint egy számítógépes játék:)

Tudtam, hogy a kérés teljesítése klasszikus megoldásokkal lehetetlen, hiszen a nyomtatásra, borító fóliázásra, belív kézi könyvkötésére nem elég pár óra, hogy a futár még keddre oda is érjen a könyvvel.

Ilyenkor jönnek a legjobb katiötletek.

Kértem egy kis időt.

A rendezvény után azonnal leültem a gépem elé, rákerestem arra, hogy az adott városban milyen klasszikus könyvkötő mesterek vannak, nekik van-e webshopjuk vagy kész termékük, ami műbőrkötéses, cérnafűzött, nyomatlan könyv/napló formában megvásárolható. Megnéztem néhány írószerbolt webshopot is, akik kínáltak különleges naplókat (hiszen pár éve épp ez utóbbi megoldással készült egyedi könyv pár nap alatt jó áron).

Nagyon örültem, mert találtam szép termékeket.

Így az alternatív javaslatom az volt, hogy ott helyben válasszanak egy üres naplót, az egyediesítsék a grafikus által tervezett burkolóval, ami ott helyben is kigyártható egy nap alatt és ha szükséges induló nyomott lap, akkor azt beragasztott melléklet formában tegyék a naplóba.

Így egy nagyon egyedi, a rendezvényre megálmodott keménytáblás könyv születhet.

Természetesen felajánlottam a segítségemet a napló küldésben is, hiszen pár darab mindig van készleten a műbőr kötéses verziókból, de szerencsére a katiötletek segítségével meg tudták valósítani az elképzeléseiket.

Szeretem az ilyen megkereséseket, szívesen foglalkozom a megoldási módokkal. Ez egy kicsit más, mint a hagyományos nyomdászat, de a végeredmény mégis mindenki számára megfelelő minőségű termék.

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai kérdésekkel kapcsolatban!

 

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Forduljatok hozzám bizalommal!

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár