James Allen: Ahogyan gondolod ebookból így készítettünk Timivel kész füzetet | NyomdászMűhely

Vannak könyvek, füzetek, melyeknek meg kell születnie kézzel fogható formában is. Ilyen volt James Allen: Ahogyan gondolod című ingyenesen letölthető ebbokja is.

Timi keresett meg a gyártással kapcsolatban, idézek a leveléből:

“Nem rég a kezembe került egy e-book (pdf) James Allen – Ahogyan gondolod című könyve, amit most nem lehet könyvesboltban kapni. Mivel az eredeti könyv szerzői jogai lehetővé teszik, a tartalom változtatása nélkül átszerkesztettem, más külsőt adtam neki, csatoltan küldöm a pdf-ben. Szeretném megtudni, hogy …. db A5-ös méretű példány elkészítésére van-e lehetőség, és mennyibe kerülne ez postaköltséggel együtt?”

A küldött állomány nem érte el azt az oldalszámot, amiből puhatáblás könyv gyártható ki, így az irkafűzött kivitelnél maradtunk. Összeállítottam az ideális gyártási paramétereket,  kértem még pár módosítást, majd elindítottam az ütemezett időszakban a gyártást.

Jól esett Timi visszajelzése:

“Szia Kati! Ma megérkezett a “könyvecske”. Nagyon-nagyon köszönöm a segítségedet, nagyon szép lett a végeredmény.”

Az ügyfeleimtől nemrégen kértem visszajelzéseket a közös munkáinkról, idézem Timi levelét, melyben kicsit többet megtudhatunk a “könyvről” és Timiről is.

Gyártás előtt-közben-után tartalmilag nem olvasok bele a nálam készülő könyvekbe, vizuális ellenőrzést végzek, a nyomdai paramétereket figyelem. Most Timi levele után úgy érzem, hogy nekem is kezembe kell ezt a kisfüzetet naponta venni.

“Szia Kati!

Nyugodtan írj blogot a közös munkánkról! 🙂
Remélem tudok azzal segíteni, hogy leírom a történet rám eső felét 🙂

A történet legtávolabbi pontja, hogy már régóta foglalkozom önfejlesztéssel, egy nagyszerű csapat tagjaként és egy kisebb csapat vezetőjeként.
Hiszem, hogy a tudásunk soha nem állandó, nincs nyugvópont, vagy felfelé ível vagy lefelé hanyatlik. Ezért is tartom kiemelten fontosnak a saját gondolkodásunkba való befektetést, a folyamatos tanulást.
Hogy stílusos legyek:

“A mondás, mely szerint „Ahogyan szívből gondolod, olyan is vagy”
nem csak zavarba hozza magát, az emberi lényt, de annyira átfogó,
hogy kihat az ember jelenlegi körülményire és élete minden egyes
részletére. Az ember tulajdonképpen az, amit gondol, jelleme pedig az
összes gondolatának komplett eredménye.”
(James Allen)

Egy Kreatív Vezetői Műhely találkozón hallottam legutóbb James Allen Ahogyan gondolod című könyvéről. Esett szó már máskor is róla, de nem különösebben figyeltem fel rá.
Akkor viszont megtudtam, hogy a személyiségfejlesztés kezdeti, de örök érvényű írása, és jelenleg könyvesboltban nem kapható. Gondoltam, ennek oka van.
A műhely résztvevőinek egy letöltési linket ajánlottak, illetve megkaptuk füzet formátumban nyomtatva is a könyvecskét.
A könyv rövid, egy szuszra végigolvasható. A műhelyben azt ajánlották, hogy forgassuk minden nap. Nem kell végigolvasni naponta, csak egy-egy bekezdést, gondolatot, ahol épp kinyílik. Éppen eléggé elgondolkodtató tud lenni belőle ennyi is.
Megfogadtam a tanácsot, de ahogy napról napra olvasgattam, egyre inkább észrevettem, hogy ami a küllemet, a szerkesztést illeti, több van ebben a műben, mint azt a letölthető pdf mutatja.
Tartalma pedig akkora kincs, hogy azt a lehető legtöbb emberhez el kellene juttatni.
Tudom azt is, hogy mennyire fontos egy könyv borítója, megjelenése ahhoz, hogy azt valaki egyáltalán levegye a polcról és aztán még el is olvassa.
Egy idő után már kevésbé a tartalomra, mint inkább arra figyeltem, hogyan lehetne szebbé, jobbá, vonzóbbá tenni a füzetet.
A pdf szerint:

“Engedélyezett a könyv másolása és példányainak szétosztása, egészen
addig amíg ez egészben, hozzáadás és kivonatolás, valamint
változtatás nélkül történik és anyagi ellenszolgáltatás nélkül.”

Ennek alapján végül nekiláttam, átszerkesztettem a könyvecskét, ami tartalmat nem érinti, csak a formát.
Hogy a megújult külsejével a könyv minél több emberhez eljuthasson feltöltöttem egy blog oldalra, ahonnan szintén letölthető pdf-ben:
https://elmewellness.blog.hu/tags/könyvajánló
Ez még nem az a verzió, ami végül nyomtatásra is került.
Aztán egyik gondolat a másikat követte:
Létrehoztam egy Facebook oldalt,  hogy aki olvassa, akár tag-elheti is bejegyzésében a könyvet:
Sokak számára a könyv, az olvasás összekapcsolódik a papír illatával, én is ilyen vagyok.
A pont az i-re az volt, hogy a családommal, néhány üzlettársammal, barátaimmal összefogtunk, és saját részre, a költségeket megosztva fizikai valójában is elkészíttettük a könyvet.
Ebben voltál te a segítségünkre, és az online változatot együtt nyomdakésszé tettük, az eredmény nagyon szép lett. A rendkívüli tartalom méltó külsőt kapott, sokkal szívesebben olvassuk így!

Köszönjük!

Üdv,
Timi”

 

_______

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

close

Könyvgyártás akciók - Hírlevél feliratkozás

Adatkezelési tájékoztató