Így készült Zsuzsa keménytáblás könyve | NyomdászMűhely | Könyvgyártás

Zsuzsa pár hete keresett meg, szerette volna  a Patikatörténeti kutatásait keménytáblás könyv formájában elkészíttetni.
Első körben bekértem a rendelkezésre álló belív és borító anyagokat, ebből  már láttam, hogy milyen nyomdai előkészítési munka szükséges a nyomdakész verzióhoz.
Nagyon szépen, igényesen betördelt anyagot kaptam, csupán néhány módosítás volt szükséges.
A borító grafika egyedi elképzelés alapján készült, de sajnos nem volt olyan minőségű a hozzá készített kép, amivel jó minőségű könyvborítót lehetett volna készíteni. Természetesen az eredeti elképzelés szerint is megmutattam egy beméretezett tervet, de készítettem mellé egy saját ötletet, ahol az eredeti grafika logó formájában jelenik meg. A beszkennelt kutatási anyagokból választottam egy részletet, melyet a háttérbe illetsztettem.
Zsuzsának tetszett a tervem és ezt kérte kigyártani is.
Mivel szövegszerkesztő programban lett tördelve a belív, így mindenképpen javasoltam egy mintakönyv gyártást, melyen látható a belívbe helyezett színes képek és a régi szkennelt anyagok minősége is.
Szakmai szemmel is szép lett a könyv, pár apróságot módosítottunk, melyet a nyomaton vettünk észre, hogy hibás és ezután indítottuk a teljes rendelt mennyiség gyártását.
Párhuzamosan készült a nyomtatás és a könyvbemutató szervezés is.
A könyvbemutató nagyon sok érdeklődőt vonzott és tökéletesen illeszkedett a helyi patikatörténeti kiállításhoz is, melyhez több anyagot éppen az ügyfelem adományozott korábban a múzeum részére.
Ahhoz, hogy a könyvek a bemtatóra elkészüljenek, többször át kellett szerveznünk a gyártási folyamatokat. Szerdán 13 óráig el kellett készülnünk, ahhoz, hogy a gls futár fel tudja venni a kész termékeket és másnap a bemutató helyszínére tudja vinni. Így a dobozban még tudott állni plusz egy napot a könyv és pénteken a bemutatón már nyugodtan lehetett lapozgatni, nyitogatni.
A nyomdai gyártásoknál mindig prioritást élvez, ha ilyen eseményre kell a könyveknek elkészülnie. Percre kiszámolt, jól összehangolt munkafolyamatokkal sikerült a teljes mennyiséget elkészítenünk a kért időre.
Zsuzsa az első könyvbemutatójáról mutatott pár képet. Kívánom, hogy a következők is ilyen sikeresek legyenek!
Könyvet közvetlenül tőle tudsz rendelni.

_______

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai kérdésekkel kapcsolatban!

A Katiötletek a Te elképzelésedet valósítja meg!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár