Így készült Ancikának a Kipp-Kopp Ovi új honlapja | Honlapkészítés | Katiötletek

A Kipp-Kopp Ovi számára már korábban készültek nyomdai termékek, nagyon szép kártyanaptárak, 3D műgyanta fényképes kulcstartók. Most Ancikával arról beszélgettünk, hogy milyen formában lehetne a honlapjukat megújítani úgy, hogy mobilon is szépen megjeleníthető legyen.
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapok tartalmi feltöltésével, design kialakításával, teszteléssel.  A vállalkozásom indításakor két hét alatt építettem fel az első saját szerkesztésű honlapomat saját tárhellyel, wordpress alappal. Számos ingyenes honlapkészítőt is teszteltem, de a szükséges funkciók miatt mindig praktikusabb volt saját tárhelyen saját honlapot felépíteni.
Nem programozóként, hanem szerkesztőként készítem a honlapokat és az igényekhez igazítva választok sablont, alakítok ki menürendszert, galériát, oldalakat, blogokat, betűtípusokat, színvilágot. Folyamatosan tanulom és tesztelem az újdonságokat.
A honlapot praktikus felületnek tartom, amit érdemes kihasználni és keresőbarát tartalmakkal feltölteni. A facebook, instagram és már online felületek felgyorsították a kommukációt, de az érdeklődés végén még mindig egy honlap áll, ami sokat elárul annak tulajdonosáról.
Ancika korábbi honlapja,  a http://kippkoppovi.hu/index2.html  egyedi volt, melyet a programozó az óvodavezető elképzelése szerint épített fel. Sajnos arra nem volt megfelelő, hogy ők maguk is tehessenek fel rá tartalmakat blogként vagy bővítsék a galériát.
Több szempont volt, amit figyelembe kellett venni az új honlap kialakításánál és több kompromisszumot is kellett kötnünk ahhoz, hogy a wordpress és a választott sablonok kínálta lehetőségeket minél praktikusabban kihasználjuk.
  • elsőként át kellett tekintenem a cpanel felületet és egyeztetnem a tárhelyszolgáltatójukkal, hogy kiválasszuk a megfelelő előfizetési csomagot, melyben a wordpress alapú honlap elkészíthető – itt még majd érdemes egy nagyobb csomagban is gondolkozni a https beállításokhoz
  • fontos volt, hogy a régi honlap megmaradjon, ezért ingyenes aldomainként hoztuk létre az új honlapot http://szeged.kippkoppovi.hu/ és innen linkelhetővé tettük a régi honlapot
  • fejléc képnek valami mást szerettünk volna, ami nem sablonos, ezt egyedi borítókép szerkesztéssel értük el
  • a színvilágnak alkalmazkodni kellett az ovi színeihez, ehhez olyan ingyenes sablont választottuk, ahol ez egyszerűen beállítható
  • a háttérképhez egyedi képet választottunk ingyenes képletöltő oldalról, így tettük kicsit színesebbé
  • a régi honlap néhány tartalmát itt is fel kellett használni kis módosításokkal
  • Ancika szerette volna, ha például a kapcsolat oldal megmarad a régi szerkesztett anyag szerint, ezt képként beillesztve meg lehetett valósítani
  • fontos volt, hogy saját maguk is tudják majd szerkeszteni a honlapot, ehhez készítettem képernyővideókat, ami egyszerűen megmutatja, elmagyarázza, hogy mikor és hogyan tudnak maguk is bővítményeket frissíteni, hogyan írjanak blogbejegyzést ahhoz, hogy a keresőkben is egyre előrébb kerüljenek néhány kulcsszóra
  • szükséges volt egy kisebb galéria létrehozása, de itt inkább csak a hangulat bemutatása volt a cél, hiszen a fő kommunikációs csatorna a facebook oldaluk
  • egy korábbi hangulatos videó is elérhető volt a régi honlapon, ezért ezt láblécbe is betettük

Szerettem volna, ha összhangba hozzuk jobban a facebook oldalt a honlappal, ezért ehhez egy órai facebook  készítés szolgáltatásomat javasoltam. Minta posztokat hoztam létre, melyekkel teszteltük, hogy a látogatók melyeket kedvelik jobban.

Ezután tovább léptünk és átbeszéltük a beiratkozás kapcsán a facebook hirdetési lehetőségeket.

Úgy érzem, hogy sikerült szinte minden kérdést megválaszolni, amit a több hónapos folyamat során feltett Ancika. Természetesen itt a honlapkészítés sohasem ér véget, de most már biztonsággal tudják ők is kezelni a saját honlapjukat.

A cél volt az egyszerű, de modernebb honlap, mely mobil felületen is jól megjeleníthető.

_______
Szeretem a változatos munkákat, keresem a fejlődési, tanulási lehetőségeket nem csak a nyomdai szakmámban, hanem azon kívül is. Természetesen minden tevékenység összekapcsolódik, hiszen a technikai ismeretet mellett a nyomdai szerkesztési tapasztalataim is hasznosak a  honlapok felépítésénél.
Többször vettem már részt tesztelőként nyomdai szoftver és vállalatirányítási rendszer felépítésében, amibeben mindig megtaláltam a kihívásokat és szívesen tanultam én is a programozóktól.
A honlap készítő/tesztelő/tartalomfeltöltő szolgáltatásom óradíjas szolgáltatás, az igényeitek után tudom megmondani, hogy mely részeit érdemes igénybe vennetek.

_______

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár