Fruzsi szóróanyagát így alakítottuk át nyomdakésszé | NyomdászMûhely

Fruzsi gyártási ajánlatot kért, de szokás szerint elõször az állományt kértem be, hogy lássam milyen alapanyot válasszak.
Jó volt  a szóróanyag ötlete, de sajnos a kért méretben ezt nem lehetett volna kigyártani megfelelõ minõségben. Javasoltam a nyomdai elõkészítési tanácsadás szolgáltatásomat, melyben lépésenként segítek a szóróanyagot teljesen új file-ként létrehozni, melynek természetesen lehet ugyanez a végeredménye, vagy majdnem ugyanez.
  • “Szia Kati! Átgondoltam, rendben, vágjunk bele! 🙂 Annyi még a kérdésem, hogy mennyi időt vesz igénybe hogy kész legyen a használható anyag? Hány lecke lesz?”
  • Szia Fruzsi, köszönöm a válaszod, ma vagy holnap végleges pdf anyag lehet belőle, ha van rá időd, hogy foglalkozz vele. Hamarosan küldöm az induló leckét.
Nos errõl kicsit beszélgessünk még, hogy kicsit többet tudjatok meg  a nyomdai elõkészítési tanácsadásomról.
Itt nem elõre megírt leckéket küldök, amiben általános dolgokat írok le a nyomdakész anyagokról, hanem minden esetben az ügyfelem technikai tudásához igazítva lépésrõl lépésre mutatom meg a beállítási elõírásokat. A leckéket/gyakorlati feladatokat bekérem ellenõrzésre bizonyos pontokon, ebbõl látom, hogy érthetõ volt-e a feladat és így haladunk tovább.
Van aki pillanatok alatt ráhangolódik a nyomdai elõkészítési tudásanyagokra, mással több levélváltásunk és telefonos konzultációnk is van.
Mi alapján határozom meg a tanácsadás díját?
Az elsõ levélváltásunk vagy konzultációnk vagy csak a látott anyag ismeretében már fel tudom mérni, hogy mennyi munkát igényel a küldött anyagot nyomdai formára alakítani  és megérteni a tudásanyagokat vagyis nekem mennyi munkám lesz vele. Ez alapján kerül kiadásra az ajánlatom és ennek az elfogadása után indul a tanácsadás.
Minden évben egyre több tanácsadási kérést kapok, aminek nagyon örülök. Nem okoz gondot az sem, ha rám bízzátok a szerkesztést/átalakítást, de szívesen adom át a tudásomat másoknak is, akik a miértekre és a hogyanokra is kíváncsiak:)

_______

Sok-sok éve készítek honlapokat, facebook oldalakat, találok ki egyedi reklámkampányokat, játékokat. Mindezt szinte csak hobbiként végeztem. Örömömet leltem benne és kihívásnak is tekintettem. Valamiért az ötleteim mindig működtek és ügyfél típustól függetlenül vevők voltak az ötleteimre.

Sokat olvastam csoportokban arról, hogy a posztokhoz semmi ötletük sincs, nem tudják mit posztoljanak, egyáltalán ki mi fog érdekelni. Ezt sohasem értettem.

Ha ránézek egy facebook oldalra vagy egy honlapra, pár percen belül akár egy havi változatos posztot is tudok felsorolni.

A katiötletek kifogyhatatlanok, ahogy az ügyfeleim mondják.

Fruzsival az alapokkal kezdtük és gyorsan haladtunk. Képernyõmentésekkel, leírásokkal lépésenként készítettük el közösen a nyomdakész, vektoros, kifutós, CMYK, 300 dpi-s, megfelelõ margóval rendelkezõ anyagot.

“Szia Fruzsi, így rendben van. Eljutottunk idáig, ügyes tanuló voltál.”

A következõ anyaga biztos vagyok benne, hogy már elsõre tökéletes lesz. Ha esetleg elakad valahol, akkor a leckéim továbbra is segítenek majd neki.

_______

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár