Fényképes dominó készítés | Katiötletek

Sajnos hiába vagyok kreatív, ehhez nem társul egy jó kézügyesség, így kihasználom a nyomdai ismereteimet és azokat továbbgondolva készítek egyed ajándékokat. Így készült pár éve karácsonyra egy családi dominó.

Összegyűjtöttem sok évtized fotóit, azokat összeválogattam tematika szerint, vagyis, hogy ki kivel van párban a dominón és egyáltalán hogy lehet vele klasszikus játékot játszani úgy, hogy  nem ismétlődnek a fotók.

Nos, ez nagy munka volt, de ez senki se riasszon el, ha ilyet szeretne készíteni.

Nyomdailag viszonylag egyszerű a megoldás, kültéri matricára dekor nyomtatással kinyomtattam, fóliáztattam, kasíroztattam  és méretre vágattam. Ez így tényleg egyszerű, de azért kellett kompromisszumokat kötni méretben és grafikában.

Méretben azért, mert a vágáshoz kellett egy minimális méret. Grafikában azért, mert nyomtatásnál és kasírozásnál a nyomat nyúlhat és így a kész dominón nem lehet tökéletes.

Belekalkuláltam a tökéletlenséget, és kigyártottam a családi dominót. Mondhatom, hogy pár órán át játszottunk vele.

Hogyan készítsd el házilag a családi fényképes dominót? Erre is van ötletem. Válogass képeket, vásárolj dominó formájú alapokat fából, műanyagból, vastag kartonból, méretezd be ehhez a képeket, nyomtats ki öntapadó alapanyagra, ragaszd fel a felületre és máris játszhatsz.

Akár tovább is gondolhatod, vehetsz mágnes lapokat írószerboltba, így mágneses dominó is készülhet, amivel kedvetek szerint játszhattok a hűtőn például.

Még egy ötlet ebben a témában. Nem csak fénykép kerülhet rá, hanem kedvenc mesefigura is vagy kedvenc virágaid, vagy évszámok és események, így kicsit  nehezítünk, de izgalmassát teszi a játékot.

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Forduljatok hozzám bizalommal!

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár