Ezzel a bővítménnyel alakítottam át a blogomat rács nézetűvé | Online megoldások

Weboldal készítésnél mindig az adott wordpress sablon határozza meg, hogy a menüpontba helyezett blog oldal milyen elrendezésű lesz. Egyedi oldal építőkkel és sokféle bővítménnyel ezt formázhatjuk, de tudjuk, hogy minél többféle bővítményt használunk, annál sérülékenyebb lehet a honlapunk.

A honlap sablonomhoz az elementor szerkesztőt használom, ezzel készült például a főoldalam elrendezése. Sajnos az elementor leghasznosabb részei már csak fizetős verzióban érhetők el. Nem sok pénz, de alapban minden munkámnál a legkedvezőbb megoldásokat keresem, amivel jó minőségben lehet elkészíteni a rendelt munkát.

Ez érvényes a saját anyagaimra is.

Ma rászántam egy  kicsit több időt és beleástam magam a témába. Kipróbáltam szuper egyszerű bővítményeket, melyeket többszázezren használnak, de kiderült gyorsan, hogy  a honlap sablonom  és az elementor bővítményen nem kedveli. Tovább kerestem. Azt már megtanultam, hogy angol nyelven  érdemes keresni és hasznos, ha párhuzamosan a bővítmények és a youtube csatornánk is keresem a megoldást.

Szembejött velem a Blog Designer – Post and Widget bővítmény. Láttam, hogy kompatibilis a sablonommal, viszonylag közeli a frissítés dátuma, láttam a letöltési számot és az ajánlókat is róla. Döntöttem, feltelepítettem. Nos, semmi különös beállítást nem igényel, de azért érdemes a bővítmény oldalán a rövid kódokat alaposan átnézni. Leteszteltem több minta kódot, de valahogy nem tetszettek igazán. Aztán  kiderült, hogy a kódot tetszőlegesen bővíthetem is, csak arra ügyfeljek, hogy hol legyen benne szóköz, idézőjel, egyenlőségjel stb.

Nem vagyok html szakértő, a kódokhoz sem  értek, de mivel logikus a felépítésük, így halandó ember is tudja őket használni, nem csak programozó. No persze az is lehet, hogy a kettő között van egy köztes állapot, ahova magamat is sorolhatom most már. Nem vagyok programozó, de kezdem érteni a programozói nyelvet és ez most is nagy segítség volt.

Most elégedett vagyok a blog kinézetével, így szerettem volna régóta, örülök, hogy most rászántam az időt.

Hiszek abban, hogy ha valamit szeretnénk megtanulni és  koncentráltan arra figyelünk, akkor gyorsan megy a tanulás. Az örök kíváncsiságomat most pár hétre csillapítottam, most visszatérek a szerkesztésekhez, a könyvgyártásokhoz és az online marketing megbízásaimhoz.

Katiötletek Könyvgyártás Nyomdai előkészítés

Szükséged van-e tördelőre, ha wordben megformáztad már a könyved? – Katiötletek

  "Szeretnék árajánlatot kérni könyv tördelésre - szövegszerkesztő programban  készült file-t tudok adni hozzá." "Tudsz-e ajánlani tördelőt, aki tördelő programban...
Read More
Szükséged van-e tördelőre, ha wordben megformáztad már a könyved? – Katiötletek
{"slides_column":1,"slides_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":2000,"speed":300,"lazyload":""}

A bővítmény további rövid kódokat ajánlj fel, mellyel például egy blogba illeszthetem a többi blogot. Számtalan praktikus felhasználási lehetősége van és aminek külön örülök, hogy nem lassítja a honlapomat:)

Próbáld ki és mutasd meg, küldd el emailben a honlapod blogoldal linkjét:)

____________

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai, online marketing, weboldal szerkesztés kérdésekkel kapcsolatban!

Érdemes feliratkozni a NyomdászMűhely blogbejegyzéseimre, így hetente-kéthetente olvashatjátok a friss híreimet: FELIRATKOZÁS

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
info@katiotletek.hu
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár